napój
1982
korpus
1831
metafory
Słowo kluczowe tematu metaforycznego występuje w korpusie 1982 razy.
Metafory
- Absolutnym mistrzem wagi ciężkiej podczas degustacji rzadkich odmian okazało się wino Salitre 2009 DO Ribera del Guadiana z Pago Los Balancines.
- agresywnych przypraw
- akcentach pochodzących z ciemnego słodu
- akcenty chmielowe
- Akcenty smakowe palone
- akompaniament gorzkiej czekolady
- akord cydrowy
- akord słodowy
- akord słodowy
- akord słodowy, słodkawy
- akord słodu
- akord słodu przechodzi w chmielową gorycz
- akord smakowy
- akord smakowy
- akord smakowy
- akord smakowy
- akord smakowy
- akord smakowy
- akord smakowy kwaskowaty
- akord smakowy okrągły
- akord smakowy pełny
- akord smakowy pełny
- akord smakowy szorstki
- akord smakowy wodnisty
- aksamitna owsianość smaku
- aksamitną palonością
- aksamitność smaku
- aksamitny smak piwa
- aldehyd octowy niestety zabił to piwo
- Alkohol bardzo dobrze zamaskowany.
- Alkohol jest bardzo dobrze wpleciony w profil smakowy piwa.
- alkohol jest dobrze zamaskowany
- Alkohol mocno ukryty
- alkohol mocny
- Alkohol wychodzi dopiero po przełknięciu
- alkohol wysoki
- alkohol został elegancko ukryty
- A piwo przedniej jest urody
- Aromat jest kapitalny, złożony
- aromat musiał być z gatunku goryczkowych
- Aromat początkowo głównie estrowy, po ogrzaniu uwodził również chmielami
- aromatyczną głębię
- aromaty z nutą zielonego jabłka
- aromat z zaznaczoną słodowością
- atak wina jest dobry, mocno owocowy
- atrakcyjną kwasowość
- atrakcyjne wino
- balans smaku w ustach
- balans tego piwa
- Bardziej aksamitne piwo
- bardziej dzikie piwo
- Bardzo aksamitne piwo
- Bardzo aksamitne piwo.
- Bardzo atrakcyjne, sprawne i cwane wino
- Bardzo delikatna goryczka chmielowa
- Bardzo delikatne smaki winne.
- Bardzo delikatnie kwaskowe wino
- bardzo długie wino
- bardzo ekspresyjnych win
- Bardzo eleganckie wino Pinot Grigio
- bardzo elegancki smak
- Bardzo lekkie piwo
- bardzo lekkie piwo
- Bardzo młode wino
- Bardzo przyjemny bukiet smakowy
- bardzo silny smak ananasa
- Bardzo zbalansowane i przemyślane piwo.
- Barwa: Głęboki mahoń
- Barwa: lekko przymglone
- Beczkowe piwo było bardzo syte, pełne, o solidnym ciele
- bezlitośnie suchy garbnik
- bez nut karmelowych
- Bezpretensjonalne, bezpośrednie i radosne wino
- bezpretensjonalnego wina
- będzie to cięższe, bardziej zbudowane wino
- białego vinho verde, które w gorące letnie wieczory z powodzeniem lansuje się na stołach
- białych smaków winnych
- Bliźniakiem wina Vinha Pan jest słodka baga AM Rosado 2010
- bogactwem chmielu
- bogactwo owocu na podniebieniu
- bogate piwo
- bogatym bukiecie zapachowym
- bogatym finiszu
- bogaty nos tego wina
- bogaty posmak wina
- bogaty szczep wina
- brak nut chmielowych w smaku
- brakuje pazura yerbie tej marki
- brak winom charakteru
- brak winom pazura
- brata wina
- brutalny smak wina
- bukiecie smakowym
- bukiecie zapachowym
- bukietem smakowym
- bukietem wina
- bukiet smakowy
- bukiet smakowy
- bukiet smakowy
- bukiet smakowy wina
- bukiet wina stanowi mieszankę owoców tropikalnych skropionych odrobiną limonki
- bukiet zapachowy
- bukiet zapachowy
- bukiet zapachowy cichszy
- burgundy daleko idą
- burgundzkiej rewolucji
- butelka wina jednak wydaje mi się niezdecydowana
- całości towarzyszy nieco gorzka końcówka wina
- Całość czyni wino uniwersalnym kompanem różnorodnych potraw
- całość smaku wina rozmywa się
- Całość wina jest rześka
- całość wina ma swoistą lekkość
- charakter goryczki jest sensowny
- charakterną goryczkę
- charakterne wino
- charakterne wino
- charakterne wino pinot noir
- charakter odmiany wina
- charakter wina
- charakter wina
- chmielowych mocarzy
- chmielowym finiszem smakowym
- chmiel świetnie współgra ze słodem
- chrupkie wino mtsvane z 2011
- ciała tego wina
- Ciało ma pięknie krągłe
- ciało tego piwa
- Ciało wina
- ciało wina
- ciało wina
- ciało wina kształtne
- ciało wina pełne
- ciało wina solidne
- ciało wina wyżyłowane
- Ciekawy kontrast początkowej aksamitnej słodowości
- cieliste wino
- cieliste wino barolo
- cienia goryczy
- cieniem mineralności
- cieniem słodyczy
- cień owocu w ustach
- Cień smaku owocu
- Cień smaku owocu snuje się nieśmiało, by uciec.
- cieńszym czy grubszym posmakiem beczki
- ciepłym, gładkim garbniku
- Cierpki finisz smaku
- cierpko-kwaskowatych nut smakowych
- cierpko-kwaśnym finiszem smakowym
- Cierpkość i goryczka przyprawowa na finiszu smaku
- ciężar gatunkowy piwa
- ciężkie wino
- ciężkie wino
- ciężkim, czekoladowym posmaku
- cięższą interpretacją wina
- czarujące wino
- czarując krągłością i elegancją, dając wrażenie, że usta wypełnione są winem po brzegi
- czekoladowej nuty smakowej
- czerpie się przyjemność z krągłości wina
- czerwone verde jest jak kuzyn
- Czuć imbir i cynamon, gdzieś tam w tle smaku, przy dużej dozie samozaparcia, majaczy również dynia
- Czuć lawendę, jest mocno wyraźna
- Czy nowocześniejsze, dzisiejsze burgundy dobrze się zestarzeją?
- czystą arabikę
- czystego, świeżego wina Viognier
- czystością wina
- czystym smakiem owocu
- czysty profil smakowy piwa
- czysty smak wina
- dają życie winom wybitnym
- dawkę kofeiny
- dawki goryczki
- delikatna cierpkość
- delikatna goryczka
- delikatna kwasowość wina
- delikatna owocowość wina
- delikatna słodowość
- delikatna słodowość
- delikatna słodowość
- delikatna słodowość smaku
- delikatną goryczką
- delikatną słodowością smaku
- delikatne aromaty kwiatowe
- delikatne jak Japońskie kobiety tamtejsze piwa
- delikatnej goryczce
- delikatnej goryczce
- delikatne nuty
- delikatne piwo
- delikatne wino
- delikatne wino
- delikatne wino
- delikatne wino Toro
- delikatnie cierpki
- delikatnie goryczkowy
- delikatniejszy charakter wina Volnay
- Delikatnie kwaskowate.
- delikatnie kwaskowaty
- delikatnie szorstki smak
- delikatnie wędzony smak
- delikatnie wyczuwalnych smakach
- delikatnie zaznaczonej
- delikatny, acz wyczuwalny aromat czerwonego wytrawnego wina
- delikatny alkohol
- delikatnych win espadeiro
- delikatny karmel
- delikatnym podszyciem smaku
- delikatnym winem
- delikatny smak pestki grejpfrutowej
- Dla mnie zbyt agresywne wino.
- długie wino
- długie wino
- długie wino
- Długie wino
- długi finisz smaku wina
- Długi posmak wina
- długość wina
- długość wina
- dobra kompozycja wina
- dobra równowaga smaku wina
- dobra równowaga wina
- Dobry balans wina
- dobrze zaprezentowało się Áts Selection Tokaji Sárgamuskotály 2013
- dobrze zbalansowanej goryczce
- dobrze zbalansowany smak
- dobrze zbudowane, pełne werwy wino
- dobrze zbudowane wino
- dobrze zrównoważone wino
- dochodzi do głosu goryczka
- dochodzi do spotkania z jakimś smakiem
- dodać winu trochę ciała
- dojrzałą cavę
- doładować wina jak kartę miesieczną
- Dominio de Manciles 2011 także okazuje się świetne, kiedy zrzuca zasłonę słodyczy, pod którą ukrywa się [...] owoc
- Dopiero po pewnym czasie pojawiają się spodziewane nuty smakowe.
- doprowadzić do skrojenia wina na miarę potrzeb konsumenta
- Dosyć aksamitne piwo
- dosyć silny smak banana
- dość mocno eksponowanych garbnikach
- dość niskie, jak na piwo witbier, wysycenie
- Dość niskie wysycenie smaku
- Dość potężne wino
- Dość wysokie wysycenie
- Do tego miły akompaniament paloności
- Do tego potężna słodowość
- drobniejszym garbnikiem
- drobno usiany taniną
- drobny garbnik
- drobnym garbniku
- Drugi akord brzmi ciemnymi słodami
- Dry Riesling 2009, raczej filigranowy
- Dry Riesling 2009, raczej kruchy, delikatny
- Dry Riesling 2009 siłę demonstrujący jednak w ustach
- duch dość słabego rocznika wina, jakim był 2007
- Duet win Chardonnay Viognier w proporcjach 70% do 30%.
- dużej kwasowości
- dużo czystego smaku owocu
- dużo materii w winie
- dyskretnej kwasowości wina
- dziarskie wina
- dzikie wino
- echo cynamonu
- elegancja wina
- elegancją wina
- elegancją wina rieslinga
- elegancji wina Dão
- elegancką cavę
- elegancki bukiet smakowy
- eleganckich win
- eleganckie białe i czerwone wina wytrawne
- eleganckie białe wino
- Eleganckie wino
- eleganckie wino
- eleganckie wino
- eleganckie wino
- eleganckie wino
- eleganckie wino tempranillo
- elektryzującą wręcz kwasowość
- elementem piwnego krajobrazu
- Espresso jest gładkie
- espresso pieściło język
- Espresso z nutką koniaku
- eukaliptus na intensywnym, malinowo-truskawkowym tle
- ewolucja wina
- Finisz cierpki
- Finisz delikatnie gryzący
- finiszem smaku
- Finisz goryczkowy
- Finisz goryczkowy
- Finisz jest zbyt długi
- Finisz kawowo-palony
- Finisz niezbalansowany
- Finisz okrągły
- finiszować chmielową goryczką
- finiszować chmielowo-słodową goryczką
- finiszować goryczką
- Finisz palony
- Finisz palony
- Finisz palony, czekoladowy
- Finisz pieprzny
- Finisz piwa wytrawny
- Finisz pylisty
- finisz smakowy
- finisz smakowy
- Finisz smakowy
- Finisz smakowy
- Finisz smakowy idealnie współgra z resztą składowych
- Finisz smaku
- finisz smaku
- Finisz smaku
- finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- finisz smaku
- Finisz smaku
- finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- finisz smaku
- finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku aksamitny
- Finisz smaku aksamitny
- Finisz smaku aksamitny
- Finisz smaku aksamitny
- Finisz smaku aksamitny
- Finisz smaku aksamitny
- Finisz smaku cierpki
- Finisz smaku cierpko-kwaśny
- Finisz smaku cukrowaty
- Finisz smaku cukrowy
- Finisz smaku gładki
- Finisz smaku gładki
- Finisz smaku goryczkowo-mydlano-jabłkowy.
- Finisz smaku goryczkowy
- Finisz smaku jest bardzo aksamitny
- Finisz smaku jest kontynuacją goryczki i fenoli
- Finisz smaku jest krótki
- Finisz smaku kawowy
- Finisz smaku kwaskowaty
- Finisz smaku męczy
- Finisz smaku mocno kawowy
- Finisz smaku oblepiający
- Finisz smaku okrągły
- Finisz smaku o przyjemnej nie przesadzonej goryczce
- Finisz smaku palony
- Finisz smaku palony
- Finisz smaku palony, czekoladowy
- Finisz smaku pieprzny
- Finisz smaku pieprzny
- Finisz smaku piwa
- Finisz smaku piwa
- Finisz smaku piwa
- Finisz smaku piwa
- Finisz smaku piwa jest przydługi
- Finisz smaku piwa lekko pikantny
- Finisz smaku stosunkowo wytrawny
- Finisz smaku ściągający
- Finisz smaku to solidne goryczkowe kopnięcie w przełyk
- Finisz smaku trochę dziki i drapieżny
- Finisz smaku ułożony
- finisz smaku wina
- Finisz smaku wytrawny
- Finisz smaku zbalansowany, lekko palony
- Finisz smaku z ciekawym posmakiem mleka owsianego
- Finisz smaku z goryczką
- Finisz smaku ziołowo-pikantny z bardzo subtelnym kwaskiem
- Finisz smaku z karmelowych słodów
- Finisz smaku z niską goryczką
- finiszu smakowym
- finiszu smaku
- finiszu smaku
- finiszu smaku
- Finiszu smaku wina
- Finisz znacznie mniej goryczkowy, bardziej ułożony, gładki
- Flirt z winem
- Gada się przecież z winem jest trochę jak z ludźmi.
- gama owoców
- gama smaku absolutnie podstawowa
- gamy win
- gamy win Little Beauty
- garbnik gładki
- garbniki bardziej miękkie, „mokre”
- garbnik jest ciepły
- garbnik jest drobny
- Garbnik jest drobny
- garbnik jest gęsty
- Garbnik ma gładki
- Garbnik ma mocny
- Garbnik miękki
- Garbnik natomiast jest gładki
- garbnik nie powoduje wrażenia suchości
- Garbnik spory
- Garbnik spory i gęsty
- Garbnik w całości pochodzi z owoców, jest wyrazisty
- Gewurztraminer odznacza się kompleksowym i wyrazistym nosem
- Gewurztraminery alzackie to wina bardzo pełne w smaku
- gęste, ciężkie wino
- gęste wino
- gęstość smaku żyta
- gibkie ciało wina
- gibkiego ciała wina
- gibkością wina
- Giętkie wino
- gładkiego wina
- gładkie piwo
- Gładkie piwo o średnim wysyceniu
- gładkie wina
- gładkie wino
- gładki garbnik
- gładkim garbniku
- gładkim garbniku
- gładkim i gibkim ciałem wina
- gładki w odczuciu i aksamitny porter
- gładkość tanin
- gładkość wina
- gładkość wina Chardonnay
- Gładsze jest wino Esteva
- gładszym garbnikiem
- głębię smaku kawy
- głębi wina Douro
- głębokie barolo
- głębokiego argentyńskiego wina Viognier
- głębokie wino
- głębsze smaki wina
- Głębsze wino
- głębszych nut smakowych
- główny szturm na nasze kubeczki i receptory węchowe przeprowadzają truskawki
- goryczce długiej ale jednak przyjemnej
- Goryczka atakuje podniebienie od razu
- Goryczka chmielowa bardzo szybko ginie pod naporem etanolu.
- Goryczka chmielowa przewija się
- goryczka jest doskonale zbalansowana
- goryczka jest krótka
- Goryczka jest przyjemna, mimo że mocna.
- Goryczka jest tutaj rzeczywiście solidna
- Goryczka mogłabybyć ewentualnie trochę krótsza
- goryczka mogłaby zostać uładzona
- Goryczka nie jest za długa
- goryczka przyjemnie wieńczy piwo
- goryczka skontrowana jest słodowością
- goryczka zaznaczona
- Goryczka zaznaczona
- goryczka znajduje się na pierwszym planie
- goryczkową głębią espresso
- goryczkowe tendencje
- Gorycz pojawia się
- gorzka końcówka wina
- gorzka końcówka wina
- grająca od początku wędzonka
- grają karmele, delikatne cytrusy, żywice, miodowość i owocowe estry
- gra smak czekolady
- gruby garbnik
- gryzącym cukrowo-chilli posmakiem
- grzeczne piwo
- herbaciany charakter smaku
- hiszpańskim temperamencie wina
- Idealna synergia słodyczy, kwaskowatości i goryczki.
- Idealnie zbalansowane wino
- Idealny mariaż piw Pacifica z Witem.
- impresje kawowe
- interpretacją wina chardonnay
- Jakże brakuje mi na naszym rynku piw lekkich
- jaskrawszym blaskiem lśni wino Blanc de Blancs
- jednostajne wino
- jednowymiarowe piwo
- jednowymiarowości smaku piwa
- Jego Piwnej Mości
- Jerónimo Martins atakuje bezpiecznym winem z Francji.
- Jest coś z hiszpańskiego temperamentu w tym winie.
- Jest rasowo w smaku – to fakt.
- Jest to klasyczna, prosta yerba
- Jest to słodki zapach, trochę mdły dla mojego nosa
- Jest w winie także pewna perwersyjna krwistość
- jeszcze za młode wino
- kamienne wino
- kapryśnie limonkowe wino
- karmelowymi nutami
- kawa miała być bardziej wysublimowana
- kolekcję starych porto
- kompletny brak równowagi wina
- kompozycja smakowa
- kompozycja smakowa
- kompozycja smakowa wina
- konstrukcję piany
- kontra cierpkości i kwaskowatości
- kontrująca lekka kwaskowatość
- kontrując słodycz delikatną goryczką
- kontynuacja słodyczy
- końcówce wina
- końcówce wina
- końcówce wina
- końcówka smaku
- końcówka smaku, która kojarzy mi się wyłącznie z piekłem
- końcówka wina
- krągłe róże wina
- krągłe wino
- krągłe wino
- Krągłe wino albarino
- kremową cavę
- Krótka, nie przesadzona goryczka
- krótka słodowość
- krótki akord słodu
- krótkiej goryczce
- krótkie wino
- krótki smak wina
- kruchej odmiany wina Sauvignon Blanc
- krzepkie ciało wina
- krzepkiego wina
- Krzepkie wino
- krzepkości ciała wina
- krzykliwe wino beaujolais nouveau
- którędy wiedzie do smaku wina droga
- kubki smakowe obmywa słodowa pełnia smaku
- kwaskowatym podszyciem
- kwasowością ostrą jak brzytwa
- kwasowość, owoc i garbnik prześlizgują się po podniebieniu
- kwasowość bywa narowista
- kwasowość lepiej układająca wino, nieprzesadne w materii
- kwasowość nieco ospała
- kwasowość niewysoka
- Kwasowość win jest zacna
- kwas wywijał straszne hołubce
- leciutkie w smaku wino
- lekka budowa wina
- lekka cierpkość osiądzie na języku
- lekka cierpkość smaku
- Lekka kwaskowatość wynikająca z ciemnych słodów
- lekka kwasowość
- Lekka kwasowość
- lekka landrynkowa słodycz
- lekka mineralność wina
- lekka pylistość smaku
- lekka słodkość wina
- lekka słodowość
- lekka słodowość
- lekka słodowość
- lekka słodowość
- lekka słodowość smaku
- lekka słodycz
- lekka słodycz
- lekką cierpkość smaku
- lekką goryczką
- lekką mineralność
- lekką mineralność wina
- lekką słodyczą
- lekką słoność wina
- lekką wędzonkę w smaku
- lekki alkohol
- lekkich aromatów
- lekkich win
- lekkich win espadeiro
- lekki diacetyl
- lekki diacetyl
- lekkie czerwone owoce w zapachu
- Lekkie estry
- lekkie estry owocowe w zapachu
- lekkiego kwasku
- lekkiej kwaskowatości
- lekkiej słodowości
- lekkiej słodowości smaku
- lekkie mango
- lekkie nuty piwniczne
- lekkie nuty słodzikowe
- lekkie nuty smakowe
- lekkie nuty smakowe
- lekkie nuty smakowe
- lekkie owocowe estry
- lekkie owocowe estry w smaku
- lekkie piwo
- lekkie posmaki ziarniste
- lekkie róże wina
- lekkie toffee
- Lekkie wino
- Lekkie wino
- lekkie wino
- lekkie wino
- lekkie wino mtsvane z 2011
- lekkie wino pinot
- lekki karmel
- lekkim piwem
- lekkim smakie kwasku
- lekkim uściskiem smaku garbnika
- lekkim złamaniu typowych nut smakowych
- Lekki smak
- lekki smak karmelu
- lekki smak karmelu
- lekki smak karmelu
- lekki smak karmelu
- lekki smak kawy
- lekki smak porzeczki
- lekki smak toffee
- lekki smak wanilii
- lekki zapach miodu
- lekki zapach mydła
- lekko cukrowaty
- Lekko cytrusowy smak
- Lekko cytrynowe wino
- lekko czekoladowego smaku
- lekko czekoladowy smak
- lekko goryczkowy smak
- lekko goryczkowy smak
- lekko kwaskowa
- lekko kwaskowate piwo
- lekko kwaskowaty aromat
- lekko mydlane piwo
- lekko opalizujące piwo
- lekko pieprzny
- lekko pikantny smak
- lekko schłodzone wino
- lekko słodkawy
- lekko słodka yerba
- lekko słonym smaku
- lekkością białego vinho verde
- lekkość tego wina
- lekuchne w masie swojego bytu wino xinisteri
- lubiłam myśleć o nero jak o szorstkim, nieokrzesanym Sycylijczyku
- lżejsze jest wino Esteva
- lżejsze wino
- ładne, poważne wino Douro
- ładnie zrobione wino
- łagodne wino
- łamie to ogólną słodycz
- łatwe wino verde
- małą kwasowość wina
- mało kwasowe wino
- mam już dość piw, które gwałcą mi kubeczki smakowe
- Mamy tu więc tłustość wina podobną do sycylijskiego Chardonnay
- ma posmak tropikalnych owoców i wysoką kwasowość
- Masywne wino
- masywne wino pinot noir
- materia wina
- materii wina
- metalicznym finiszu smaku wina
- mieszanka macabeo i sauvignon blanc wyokrąglona dodatkiem chardonnay
- miękka tanina
- miękkie garbniki
- miękkie wino
- miękkie wino albarino
- miękki garbnik
- miękkim smakiem wina
- mięsiste wino
- mięsistość wina
- minimalnie suche garbniki
- mleko jest puszyste i spienione
- mleko miało piękną konsystencję
- młode, radosne w charakterze wina
- młodego wina
- młodego wina
- młode wina
- młode wina tempranillo są mocne
- młode wina tempranillo są wyraziste
- młodość wina da się odczuć
- młody wiek piwa
- młodziutkie wino
- Młodziutkie wino Soalheiro Alvarinho
- mniej bezpośrednie, szlachetniejsze wino
- mniejsza ekspresja wina
- mniejszej niż rieslingowa kwasowości
- mocarnego wina sagrantino
- mocarnych, potężnych winach czerwonych
- mocarny uścisk tego wina
- Mocna budowa wina
- Mocna goryczka
- mocna słodowość smaku piwa
- mocna słodycz
- mocne aromaty czerwonych owoców, przypraw i ziół w winie
- mocne ciało wina dźwigające ten półcukier
- Mocne wino
- mocno dymna yerba
- mocno goryczkowy smak
- Mocno kwaśne
- mocno mętne piwo
- Mocno słodowe piwo
- mocno wytrawne wino
- mocny garbnik
- mocnym alkoholowym kopem
- mocnymi winami villages
- moc owoców
- Moc piwa bardzo dobrze ukryta
- moc przyprawowych fenoli
- modernizm wina Barolo
- Mogę wino tylko przedstawić
- Moje receptory smakowe nie są zadowolone
- Moje receptory węchowe nie są zadowolone
- Momentalnie po spróbowaniu atakuje nas kwaskowatość.
- monochromatycznego wina viury
- Można nakarmić zmysły do syta.
- muskularne niczym Sylvester Stallone wina
- na bazie wina barbery
- Na całej swojej długości wino jest jednak ok.
- nachalny pinot noir
- nadaje winu nerwu
- nadaje winu rześkości
- Na finiszu palona goryczka, paloność, cierpkość oraz kwaskowatość malin.
- Na finiszu smaku
- na finiszu smaku piwa
- Najpierw wchodzą ciemne słody
- najprostsze wino
- Na opisanym wyżej tle dosyć dobrze zaprezentowało się Áts Selection Tokaji Sárgamuskotály 2013
- Napakowane owocem wina
- na pierwszym planie dominuje chmielowa goryczka
- napięty do granic możliwości owoc
- Na początku nie przysłania smaku yerby
- Na początku w smaku wchodzi słodowość
- następcę Chardonnay na tronie szczepów białych win
- Następnie pojawiają się estry
- Następnie w smaku pojawiają się nuty mleczne
- Następnie w smaku pojawia się pylistość
- Następnie w smaku zaczyna grać mleczność wraz z palonymi i karmelowymi nutami.
- Nic nie wybuchło w smaku.
- nicość wina
- nic w winie dziewczyńskiego, histerycznego
- nic w winie płaskiego
- nieagresywnym garbniku
- nie brak winu gibkiego ciała
- Nieco bledszy na tym tle jest rocznik wina 2010
- Nieco lżejszy rocznik wina, choć podobnie kwasowy
- niedojrzałych nut smakowych
- nieelegancka słodycz wina
- Niełatwe, północne wino
- nie ma w niej śladu goryczy
- nie musiałem siodłać wielbłąda, żeby poprzez pustynie dotrzeć do najbliższej piwnej oazy
- nie nachalną goryczką
- nieodkrytych lądów piwnych
- Nie oznacza to od razu, że piwo jest zbalansowane.
- nieprzerysowany garbnik
- nieprzyjemny szorstki finisz
- Nieskromne wino
- nieułożony smak
- niewysoka kwasowość
- niezbalansowana goryczka
- niezbalansowanej, pestkowej, nieprzyjemnej goryczce
- niezbalansowane piwo
- niezbyt długie wino
- Niezwykła głębia w smaku
- niska kwasowość
- Niska kwasowość
- niska kwasowość wina
- niska pełnia smaku piwa
- niskiego ekstraktu
- niskiej goryczce
- niskiej goryczce
- niskiej goryczce
- niskiej goryczki
- niskiej kwasowości
- niskiej kwasowości
- niskiej kwasowości wina
- niskie wysycenie smaku piwa
- nisko nasycone piwo
- niuansem oddębowym
- niuansem smakowym widocznym
- niuansem smaku dyskretnym
- niższa temperatura
- nos czysty, kwiatowy
- nos tego wina
- nos wina
- nowa droga polskiej wódki
- Nowy wypust piwa jest szorstki
- Nowy wypust piwa jest znacznie bardziej agresywny, nieokrzesany
- nucie smakowej
- nucie zapachowej
- nuta kawy i czekolady
- nutami czekolady i kawy
- nutami dymu w smaku
- nutami palonymi
- nuta słodkiego muszkatu
- nuta smakowa
- nuta smakowa
- nuta smakowa
- nuta smakowa
- nuta smakowa
- nuta zapachowa
- nutą goryczki
- nut drożdżowych
- nutę smaku
- nutkami korzeni
- nut karmelowych w smaku
- nut mlecznych
- nut smakowych
- nut smakowych
- nut smakowych
- nut smakowych mniej urokliwych
- nuty biszkoptowe
- nuty ciemnego pieczywa
- nuty cytrusowe
- nuty czekoladowe
- nuty czekolady
- nuty mleczne smaku
- nuty orzechowe i herbaciane
- nuty pieprzne
- nuty słodkich przypraw
- nuty smakowe
- nuty smakowe
- nuty smakowe
- nuty smakowe
- nuty smakowe cedru
- nuty smakowe karmelowe
- nuty smakowe różane
- nuty smakowe zwierzęce
- nuty szlachetnych trunków
- nuty trawiasto-cytrynowe
- nuty wędzone, pszenne w smaku
- obfite wina
- obfite wino
- obfite wino
- oblepiająca cukrowość
- oblicze win
- Obydwa wina będą moją winiarską garderobą na jesień
- oczekuję po różowych szampanach mocniejszej budowy
- Oczywiście nie jest to wino o mocnym charakterze
- Oczywiście to nie są jakieś górne loty wina
- odbiór goryczki
- odbyłam z kieliszkiem wina Ageno dialog dość trudny
- oddech wina viury
- o delikatnym garbniku
- Od jakiegoś czasu chodzi za mną wino Albarino.
- odmiany wina oszlifowanej w punkt francuskim dębem
- Od początku atakuje taka cierpkość, że ślinianki chcą eksplodować.
- odpowiednio kwasowy, by nie zmęczyć porządną dawką cukru
- od razu pojawia się też chmiel
- Od samego początku w smaku gra wędzonka
- o dwanaście lat młodszy brat wina
- ogolone wino nero od Gigliotto
- ogólne wrażenie ułożenia smaku
- okazuje się winem charakternym
- okazuje się winem najbardziej soczystym i żywym
- okrągłe wino
- okrągłe wino
- oleistą teksturę wina
- o przyjemnej, wkomponowanej w profil smakowy goryczce
- o słodyczy skontrowanej przez odpowiednio dobraną goryczkę
- osobowość wina
- osobowość wina zagłusza
- ostrego smaku owocu
- ostrością wódki
- ostrzejszymi winami villages
- ośmielające każdego chardonnay
- owoc jest dojrzały i wyraźny
- owocowe wino z lekką nutą
- owocowe wino z lekką nutą rumianku
- owocowo-migdałowy charakter wina
- owocowość bez ostrych nut
- owocowych nutach wina
- owocowym kręgosłupie wina
- ożywia profil smakowy piwa
- palonymi akcentami smaku
- pałęta się smak melona
- Pana Boga burgundów
- patrzyło się na wino jak na przyjaciela
- Pełna elegancja wina.
- Pełne piwo w smaku
- Pełne wino
- pełne wino
- pełne wino albarino
- Pełnia i słodowość grają pierwsze skrzypce przez cały czas wybrzmiewania smaku.
- pełnia smaku
- pełnia smaku
- pełniejsza biel wina
- pełnię bukietu smaku
- pełnokrwiste piwo IPA
- pełnym kwachem
- pełny nos tego wina
- pełny smak
- pełny smak
- Piana: Bujna
- Piana: Genialna
- Piana: początkowo bujna
- Piana: Początkowo średnio bujna
- Piana: Średnio bujna
- Piana beznadziejnie słaba
- piaskowym garbniku
- pieprzne nuty
- Pierwsza nuta gra słodowością
- Pierwsze akcenty smaku to słodowość
- Pierwsze nuty smaku to słody
- Pierwsze nuty smaku to świetna słodowość
- Pierwsze porto, które piliśmy było z grupy krwistych, młodszych.
- Pierwsze uderzenie smaku to cukrowa ulepkowatość
- Pierwsze zalania są mocno ziołowe
- Pierwszy akcent smakowy to słodycz i bardzo przyjemny posmak jasnych słodów.
- Pierwszy akord brzmi słodową pełnią, od samego początku grają nuty ziarniste.
- Pierwszy akord brzmi słodowością.
- Pierwszy akord brzmi solidną słodowością
- Pierwszy akord brzmi więc słodowością, słodyczą
- Pierwszy akord jest mocno słodowy, biszkoptowy.
- Pierwszy akord jest słodowy
- Pierwszy akord o nutach sherry i porto.
- Pierwszy akord słodowy
- Pierwszy akord smakowy
- Pierwszy akord smakowy brzmi
- pierwszy akord smakowy pełny
- Pierwszy akord smaku brzmi pełnią, słodowością, bardzo delikatną słodyczą
- Pierwszy akord smaku brzmi słodem
- Pierwszy akord smaku brzmi słodowością
- Pierwszy akord smaku brzmi słodowością
- Pierwszy akord smaku brzmi solidną słodowością
- Pierwszy akord smaku jest słodki
- Pierwszy akord smaku oleisty
- Pierwszy akord smaku pełny
- Pierwszy akord smaku słodki
- Pierwszy akord smaku słodki
- Pierwszy akord smaku słodowy
- Pierwszy akord smaku słodowy, pszeniczny, wędzony.
- Pierwszy akord smaku to aksamitność
- Pierwszy akord smaku to goryczka
- Pierwszy akord smaku to potężna pełnia
- Pierwszy akord smaku to słodowość
- Pierwszy akord smaku to słodowość
- Pierwszy akord smaku to słodowość
- Pierwszy akord smaku umiarkowanie słodki
- Pierwszy akord smaku wybrzmiewa słodyczą
- Pierwszy akord to przyjemna słodowość
- Pierwszy akord to przyjemna słodycz.
- Pierwszy akord to słodowość
- Pierwszy akord to słodowość
- Pierwszy akord to słodowość
- Pierwszy akord to słodowość
- Pierwszy akord to słodowość.
- Pierwszy akord to słodycz
- Pierwszym akordem smakowym jest zbożowość
- pieszczotliwym garbniku
- piękną długością wina
- piękną krągłość ciała wina
- pięknem dwudziesto- i trzydziestopięcioletnich win
- Piękne wino Gewurztraminer
- Pięknie skrojone chardonnay
- piękny striptiz winifikacyjny
- pikanteria nadaje winu charakteru
- Pinot Gris 2010 wydaje się delikatny
- Pinot Gris 2010 wydaje się koronkowy
- Pinot Gris 2010 wydaje się lekki
- Pinot Gris 2010 wydaje się najbardziej kompromisowy
- piwa, które będą akompaniamentem do udanego wieczoru w zacnym gronie
- piwa to ekstraktywne potwory
- piwa z jakimś twistem
- piw - chmielowych mocarzy
- piw - chmielowych siekier
- piwie o czystym profilu zapachowym
- piw lekkich
- piwo, bardzo zbalansowane
- piwo aksamitne w smaku
- Piwo aksamitne w smaku.
- piwo Artezan zarządziło, zrywając wszystkim bereciki
- piwo bardzo gładkie
- piwo bardzo okrągłe w smaku
- piwo cały czas trzyma formę
- piwo Cent US jest o tyle łagodne z natury, że nie potrzebuje pompy
- piwo daje wędzonką
- piwo dosyć płytkie
- Piwo dość wytrawne, przyjemnie zbalansowane.
- piwo Dunkel atakuje
- piwo jest bardziej agresywne
- piwo jest bardzo płaskie, płytkie
- Piwo jest niebywale aksamitne w smaku
- piwo jest niezbalansowane
- piwo jest płaskie
- piwo jest przyjemnie aksamitne
- piwo jest przyjemnie pełne
- piwo jest puste
- piwo jest solidnie słodowe
- Piwo jest treściwe
- piwo kapitalnie sesyjne o niższym ekstrakcie
- Piwo lekkie
- piwo lekko kremowe w odczuciu
- piwo lekko kwaskowate
- piwo ma solidny ciężar gatunkowy
- piwo mniej zadziorne.
- Piwo mocno kwaśne
- piwo mocno uderzające w nuty kawy i czekolady
- piwo mogłoby pójść w świat
- piwo nawet zbalansowane
- piwo niesamowicie skomplikowane
- Piwo niesamowicie zbalansowane
- piwo okazało się w bezpośredniej konfrontacji po prostu biedne
- piwo o potężnym ekstrakcie
- Piwo prezentuje się po wyspiarsku
- piwo Rowing Jack idealnie kontrujący słodycz
- Piwo Strong Witbier wreszcie nie cierpi na przypadłość większości polskich witbierów – siarkę i diacetyl.
- piwo to inna kategoria wagowa
- piwo to jedna ze światowych ikon
- piwo to mocarz
- piwo to siekiera
- piwo to zupełne przeciwieństwo bliźniaka
- piwo wydaje się bardziej harmoniczne
- piwo wydaje się bardziej spasowane
- Piwo zabiło mi pokal od Duvla. Morderca
- piwo zbalansowane w smaku
- Piwo z charakterem
- piwo z charakterem
- Piwo z pazurem
- piwo z szykiem i fasonem
- plącze się owoc i orzech
- płaskie piwo
- płaskie wino
- płytkie białe wina
- pochód piw regionalnych
- Po chwili w smaku pojawiają się owoce tropikalne – mango, marakuja, ananas
- Po chwili w smaku zaczynają grać kwaśne wiśnie
- Początkowa słodowość i lekka słodycz przechodzą w nuty czekolady
- podbity o nuty palone
- podkreślonymi nutami chmielu
- Podróż przez odmiany czerwonego wina
- podstarzałe wino
- Podstawę wina
- podszyciem dzikości smaku
- podszyciem smaku wiśni
- podwyższoną pełnią smaku piwa
- pojawiają się delikatne estry i słodowość
- pojawiają się nuty cytrusowe
- pojawiają się nuty oliwkowe
- pojawiają się nuty smakowe
- pojawiają się żywice, cytrusy
- pojawia się czekolada
- pojawia się jeszcze smak papieru
- Pojawia się lekka zbożowość i słodowość
- Pojawia się lekkie toffee, estry owocowe, tropikalne owoce i żywice
- pojawia się miód pitny
- pojawia się nawet trochę chmielu
- pojawia się smak banana
- Pojawia się smak karmelu
- pojawia się więcej słodyczy
- pojawia się znaczna kwasowość
- polecam wszystkim, którzy nie wierzą w wina z Toro. Będą nawróceni.
- polska wódka na powrót zyskała nie tylko smak, ale i charakter
- pomidorową nutą smakową
- ponętny nos tego wina
- Po ogrzaniu w zapachu wychodzi diacetyl
- Po przełknięciu pozostaje wspaniała aksamitność, zmieszana z posmakiem malin.
- Posmak gumy Donald, podszyty chmielową goryczką.
- posmaki podbudowane słodowością
- posmak maślanego ciastka i konfitury z fig wydały się bajką
- posmak słodkawy podbity drewnem
- potęgę smaku owocu
- potężnego kwasu wina
- Potężne piwo
- Potężne piwo
- potężne uderzenie smaków
- potrzebne jest jakieś lekkie winko do wieczornych pogaduch na balkonie
- po tym ataku następuje nieoczekiwany zgon napastnika wśród pylastego, drobnego garbnika
- powagę wina
- poważną bielą wina
- Poważniejsza biel wina
- powinien tam pognać i wykupić te wina, to tak jak kupić rękopisy
- po wytrawnej stronie
- Praktycznie od razu po akcentach słodowych przechodzimy do niskiej goryczki
- profil smakowy
- profil smakowy
- Profil smakowy
- profil smakowy
- profil smakowy
- profil smakowy piwa
- Profil smakowy piwa
- Profil smakowy piwa bardzo fajnie ewoluuje w czasie picia
- profilu smakowego
- profilu smakowym
- profilu smakowym
- profilu smakowym
- profil wina
- prostą, bezpośrednią radością białego vinho verde
- proste i przesmaczne wino Basa z DO Rueda
- proste wino
- proste wino
- proste wino Sylvaner
- proste wino tarasowe pachnące miodem i cytrusami
- Proste wino verde
- prostych, świeżutkich i soczystych arinto
- prostych win białych
- Prostym i pysznym winem
- prosty owoc
- prościutkie chardonnay
- prościutkie jak drut verde
- przeczyste wino godello
- przeczyste wino tempranillo
- Przeraźliwie słodkie
- przewrotu piwnego
- przyjemna dla podniebienia budowa wina
- Przyjemnie zbalansowane piwo
- Przyjemnie zbalansowane piwo
- przyjemny finisz wina
- przy niezbyt dużej materii wina
- pszeniczna aksamitność smaku
- pustawy smak wina
- puste wino
- puszystą pianą
- pylastego, drobnego garbnika
- Pyliste piwo
- pyliste uczucie pieprzności
- pylistość smaku
- pylistym odczuciem w ustach
- pyszna, przyjemnie gorzka końcówka wina
- Quinta do Vallado Reserva urzeka
- Quinta do Vallado Reserva urzeka głębią
- Quinta do Vallado Reserva urzeka koncentracją i powagą
- radosne wino
- rasę wina
- Rasowe piwo
- rasowych polskich wódek
- rasowym piwem stoutem
- Reszta wina krągła, dość obfita
- Rocznik 2011 w bieli zaprezentował egzotyczne walory swojego bukietu smakowego
- rocznik wina 2004 o gładkim garbniku
- rocznik wina 2004 o wyrazistej kwasowości
- rodzeństwa piwa
- rodzi się w 1995 wino Redoma Branco
- rozkoszną lemoniadę
- rozwijając całą swoją paletę smaku
- rozwinięcie profilu smakowego
- równowagę win
- równowagi smaku
- równoważąca słodycz
- różowy piemontczyk
- Rueda Vasallo 2011 jest winem prostym.
- Rum Kraken jest absolutnie genialny
- Rum Kraken jest boski i jest to coś co zapewne pito na Olimpie.
- rzadkim garbniku
- rześkie wino
- rześkie wino
- rzeźbą wina
- Sam smak jest zbalansowany
- satynowa gładkość materii
- satynowy garbnik
- Sauvignon blanc był gwiazdą degustacji
- sauvignonowatych bukietów zapachowych
- sauvignonowego bezwstydu
- Są to takie mocno podstarzałe drag queen w świecie piwa
- selekcji wina do biedronkowej kadry na Euro
- selerowa nuta w zapachu
- silnej, mocnej goryczce
- silnej acz przyjemnej goryczce
- siła amerykańskiego chmielu
- siła wina
- siłę wina
- skalę słodkości wina
- skoncentrowanych bomb smakowych
- skrytobójczo ukrytym alkoholu
- słabej warki
- Słabe piwo
- słabiutką budową wina
- słabiutkim, wymęczonym owocem
- słodki Andaluzyjczyk
- słodkie nieśmiertelne wina
- słodkie nuty smakowe
- słodkie owocowe estry
- słodko-gorzka Francja
- słodowość bardzo szybko przechodzi w goryczkę
- słodowość przechodzi szybko w posmaki piernika
- Słodowość przechodzi we wspomnianą wędzonkę
- Słodowość przepleciona słodyczą
- Słodowość szybko przechodzi w wędzonkę
- słodowymi nutami smakowymi
- słodsze nuty wrzosu
- słodycz, która ją równoważy
- słodyczą przechodzącą w smaki żywiczne
- Słodycz jest wręcz gryząca.
- słodycz miodów jest łamana przez korzenne przyprawy
- słodycz przechodzi w alkohol
- słodycz przełamana kwasem
- słodycz skutecznie jest butowana przez chmielenie
- Słodycz smaku została złamana kwaskiem
- Smak: Bardzo delikatne, jest zaznaczona słodowa podbudowa
- Smak: Bardzo gładkie, aksamitne piwo
- Smak: Bardzo pełne
- Smak: Bardzo pełne piwo
- Smak: Charakterystyczna aksamitność
- Smak: gęste piwo
- Smak: Niskie wysycenie
- Smak: Pierwsze piwo z bardziej zaawansowaną paletą
- Smak: piwo delikatne
- Smak: piwo dosyć płaskie
- Smak: piwo ma więcej ciała.
- Smak: piwo pyliste
- Smak: Płaski a paskudny.
- Smak: przyjemna pełnia
- Smak: Są pracujące na języku cukry resztkowe
- Smak: Średnia pełnia
- Smak: Większe niż w najnowszej edycji wysycenie.
- smak aldehydu octowego zostaje przykryty kawą, espresso, czekoladą mleczną, wanilią, estrami owocowymi i aksamitną palonością
- smak charakteryzuje się solidnym ekstraktem
- smak dosyć wodnisty
- smak espresso zostaje na języku
- smak idealnie współgra
- smaki przechodzą w paloność
- smak jest bardzo mocny
- smak jest bardzo wyrazisty
- smak kawy zbożowej się nie pokazuje
- smak kawy z lekką nutą cytrusów
- smak kawy z nutą cytrusów
- smak lekkiej cytryny
- smak lekko cierpki
- smak lekko kwaskowaty
- smak lekko pieprzny
- smak lekko pikantny
- smak lekko rodzynkowy
- smak łamie się
- smak malin wchodzi od początku
- smak mięty zabił też maliny
- smak mocno goryczkowy
- smak nie oblepia paszczy tak dentystycznie jak beczka
- smak okraszony fenolami
- smak o niskiej i przyjemnej goryczce
- smakowe nuty czekolady
- smakowe nuty oliwkowe
- smakowe nuty piwniczne
- smak owocu czysty, wyrazisty
- Smakowo poszły jednak bardziej w stronę skórki grejpfruta i żywic.
- Smak piwa: pełnia
- smak piwa jest pełny
- smak płynnie przechodzi w czekoladę
- smak przełamany odrobiną grappy albo likieru
- smak przyjemnie pracuje na języku
- smak rozwija się w trakcie picia
- Smak tak serwowanej kawy pozostaje na języku przez około pół godziny, otulając go aksamitnie
- smak to festiwal zbalansowania
- smakuje dość płasko
- smakuje mało finezyjnie
- smakuje mocno
- smak wanilii, która nadaje winom szlachetności
- smak w dodatku urywa się
- smak wędzonki rozwija się
- Smak wina przywołuje suszone winogrona
- smak wina różowego o lekkim aromacie malin, jeżyn i czereśni
- smak wina trwa tyle, ile wydanie reszty z dwóch dych
- smak wyraźnie goryczkowy
- smak ze stosunkowo wysoką pełnią
- smak z goryczkowym pazurem
- smak z lekkim pazurem
- smak z palonym podszyciem
- Smak zrównoważony
- Smak z wytrawnym pazurem
- smak z wytrawnym sznytem
- Smak „młody”
- smukłe wino
- soczysty i wyrazisty smak owocu
- soczysty tropikalny owoc wspominany wyżej oprószony jest dobrą szczyptą kwasu
- solidna goryczka
- Solidna goryczka, idealnie zbalansowana
- Solidna paloność
- solidna pełnia smaku piwa
- solidna podbudowa słodowa
- solidna słodycz
- solidną dawkę kawy
- solidną słodowością
- solidną słodycz smaku
- solidnej goryczce
- Solidne piwo
- Solidne piwo
- solidny kwasek
- solidny owoc
- solówką chmielu Simcoe
- spokojne różowe wino
- spokojnych win
- spora słodycz wina
- sporej dawce tanin
- sporo owocu obtoczonego jednak czekoladowymi posmakami
- sprężyste wina
- stanowcze wino
- stare wino
- starsza wersja piwa jest w porównaniu bardziej agresywna
- starsze wina
- starszy smak wina
- Startuje przyjemnymi nutami smakowymi
- starych win
- starych win od Potela
- Stonowana goryczka
- Stout, ale bardziej w stronę słodką.
- strzeliste wino garnacha
- strzelistość wina
- subtelną goryczką
- subtelny smak
- suche garbniki
- suche wino
- Suche wino
- suchość smaku wina
- surowość wina
- sympatycznego wina
- sympatyczne wino Sylvaner
- szalone wina naturalne z Dao
- szampańskie narracje
- szczep drożdży nie zdążył jeszcze zostać zmaltretowany w browarze
- szczep o wysokiej kwasowości
- szczepu o niższej kwasowości
- szczepu wina miękkiego
- Szczep wina uprawiany jest głównie w Umbrii, określany jako bogaty o lekko orzechowym smaku
- szczerość wina
- szczodre, stanowcze wina
- szczodrej owocowości wina
- szczupłe wino pinot
- szczyptą kwasu
- szczyptę cierpkości
- Szeroka gama win
- szeroką gamą win na kieliszki
- Szeroki, gruby garbnik
- szerokie wino
- sześć ślicznych burgundów
- szlachetną goryczką
- szlifując charakter wina
- szorstkich winach czerwonych
- szorstki smak
- szyciu win na miarę pod gust europejskiego i azjatyckiego klienta
- śliwkowy cień majaczy za tym wszystkim
- Śmiały smak owocu
- śpi białe wino
- średnia pełnia smaku
- średnią goryczką
- Średnie wysycenie piwa
- Średnie wysycenie smaku piwa
- Świetna kompozycja brytyjskich chmieli
- Świetna struktura wina
- świetnie zaznaczona kwasowość
- Świetny balans smaku.
- Świeży aromat dojrzałych owoców tropikalnych
- świeżym finiszem wina
- tanina łagodna
- tegoroczne warki powinny iść w świat
- tegoroczne warki to absolutnie światowa liga
- ten konkretny przypadek piwa jest totalnie niezbalansowany.
- Ten szczep wina jest naprawdę pełny
- tępą goryczką
- tępej goryczce
- The Tapas Wine Collection Verdejo 2011 to żwawy Kastylijczyk
- tłustawe wino godello
- tłustą odmianą wina Gros Manseng
- tłustości win
- to coś dla miłośników wyrazistych smaków
- To piwo po prostu męczy.
- to porto, choć dziesięcioletnie, „kładzie na łopatki” wszystkie dwudziestolatki
- to wino było jedwabne
- to wino było wyraziste
- to wino ma mocny charakter
- to wino wydaje mi się najsłabsze
- tradycyjne wina z kvevri będą wciąż niezrozumiałe
- trawiastą nutę smakową
- treściwą odmianą wina Gros Manseng
- treściwym bukietem wina
- trochę włoskiej spolegliwości wina
- Trudno nazwać to wino słabym.
- Trzeba przyznać, że piwo jest bardzo przyjemnie zbalansowane
- Trzydziestoczteroletnie wino w świetnej formie
- trzy wina czerwone miały swój oddzielny styl, charakter
- Trzy wina z apelacji Châteauneuf-du-Pape były bardzo eleganckie
- Tu pierwsze skrzypce gra tinta roriz.
- Tutaj mamy więcej nagród niż w przypadku młodszego brata piwa
- tutaj z kolei grane było IPA z Artezana
- tyle innych burgundów z lat 90-tych cierpi na sklerozę i haluksy
- typ burgunda mocniejszy
- uderzeniu smakami ziół
- Ujął mnie zapach: bogaty
- ukrytym alkoholu
- ulotną goryczkę
- ulotny karmel
- Umiarkowana (w kierunku wysokiej) kwasowość
- Urocze aż do zakochania Cachito Mío 2012
- Urocze wino
- uroczy bukiet smakowy
- uspokojenia się piwa na języku
- Usta napastliwe, agresywne
- usta wina znakomicie młode
- ustępuje miejsca posmakom karmelowym
- uścisku smaku dębu
- Vinho verde to młode i świeże wino.
- wakacyjną biel wina
- w akompaniamencie wódek
- wanilią wyczuwalną na finiszu smaku wina
- Warto dać winu chwilę oddechu
- wątłość wina w ustach
- W bukiecie rustykalnego wina Poggio Maestro 2011 (100% sangiovese) dominuje wiśnia i jeżyna
- wchodzą ciemne słody
- wchodzą ciemne słody
- wchodzą posmaki kawowe i czekoladowe
- wchodzi cholernie silna goryczka
- W drugim akordzie smaku fajne nuty winne, owocowe, wiśniowe i beczka.
- W drugim akordzie smaku grają owocowe estry
- W drugim akordzie smaku niestety do głosu dochodzi aldehyd octowy
- wdzięk wina
- Wibrujące wino
- widać rasę wina
- wiekowym vinho verde
- wieku piwa
- wielkie bordeaux sprzed 30 lat
- wielkim atutem wina jest bardzo skoncentrowany, bogaty nos, w którym dominuje brzoskwinia i jabłko
- Wielowymiarowe, wybitnie pijalne piwo
- więcej jedynie ciała wina
- większe wina
- wina, które beczkę widziały co najwyżej w śnie
- wina, którego tło stanowi niemal zawsze lekka słodycz
- wina, które w ustach wydało się miękkie
- wina, które zestarzały się ze stylem
- wina anonimowe
- wina aspirujące do najwyższej ligi
- wina bardziej ekspresyjne
- wina bardziej złożonego
- wina bardzo bezpośrednie
- wina bezkompromisowe, narzucające się
- wina będą za stare
- Wina bękarty
- wina bogatszego
- wina bronią się
- wina brutalne
- wina były zbyt klinicznie czyste
- wina chłodne
- wina czyste
- wina delikatne
- wina długiego
- wina dzikie psy
- wina eleganckie
- wina głębsze
- wina krągłe
- wina które wydało się powietrzne
- wina kundle
- wina lekkiego
- wina lokalne do szpiku kości
- wina lżejsze
- wina łatwe
- wina łatwe
- wina mają być eleganckie
- wina masywne
- win ambitnych
- winami mocno rozbudowanymi
- winami surowymi
- winami z charakterem
- wina młode
- wina mogą doskonale rozwijać się w butelce
- wina nieco narowistego
- wina nieco siebie niepewne
- wina nie mają tej złożoności
- wina nie poddane żadnej pracy ugładzania
- wina o dość niskiej kwasowości
- wina okazały się łatwe
- wina o średniej kwasowości
- wina o wysokiej kwasowości
- wina pełne
- Wina pochodzące stamtąd mają bardzo mineralny, smukły charakter.
- wina potężne
- wina pozbawione iberyjskiego pazura
- Wina proste o dużej kwasowości
- wina robione zgodnie z europejską modą
- wina są bardzo różnorodne pod względem odcieni mineralności
- wina są dosyć łagodne
- wina są miękkie
- wina się świetnie starzeją
- wina starsze nabierają jedwabiu i miękkości
- wina subtelne
- wina taniego, łatwego
- wina te są zwykle bladej słomkowej barwy z zielonymi refleksami, wytrawne, miękkie i gładkie.
- wina trudne
- wina trudniejszego w odbiorze
- wina uładzone
- wina wielkie
- wina wysoko kwasowe
- wina zadebiutowały
- win białych, bardzo mineralnych, o niskiej kwasowości
- winem bardzo delikatnym w smaku
- winem głębokim
- winem kompletnym
- winem młodym
- winem pełniejszym
- winem znacznie poważniejszym
- winem żywym
- win gęstych
- win harmonijnych
- winie młodszym
- winie o niezwykłej głębi smaku
- winie starszym
- win kobiecych jak i męskich
- win krzykliwych
- win lżejszych
- win mocarnych
- win nadmiernie beczkowych, mało ekspresyjnych w swej przeciętności
- win nie tak narowistych
- wino, którego ostrość ujawnia znienacka
- wino, które jednak nawet za młodu nie mogło być dobre
- wino alvarinho jest czarnym koniem
- wino alvarinho na plecach może czuć gorący oddech wina arinto
- wino alvarinho ukazuje
- wino autentyczne w ustach, o świetnej strukturze
- wino bardolino atakuje słabiutkim, wymęczonym owocem
- wino bardziej bezbarwne
- wino bardziej dystyngowane
- Wino bardzo eleganckie
- wino bardzo lekkie
- wino bez cienia oksydacji
- wino bez swoistego nerwu
- wino bez większej indywidualności
- wino białe Pera Manca pokazało się żywo
- wino Blanc de Blancs bogate
- wino Blanc de Blancs – charakterne
- wino Blanc de Blancs rasowe
- wino blanc de blanc zbudowane częściową fermentacją w beczkach dębowych
- wino błaga o kawałek mięsa
- Wino bogate
- Wino bogate
- Wino bogate
- wino było jednowymiarowe
- wino było najjaśniej świecącą gwiazdką na biedronkowym hiszpańskim firmamencie.
- wino było na pewno dobrze zbudowane
- wino było pozbawione głębi
- wino Cabernet Cortis 2011 o porzeczkowych ustach
- Wino cechują aksamitne garbniki
- Wino cechuje bogactwo smaku
- Wino cechuje głębia smaku
- wino Chardonnay 2012 raczej nie porywa, męczy tropikalnym owocem (melon) i cynamonem.
- wino Chardonnay Langhe 2009 - średnia waga
- wino Château Grillet zachowuje się jak młoda, rozkapryszona dama.
- wino cienkie niemal jak woda
- wino cięższe od opisanego wyżej
- wino Cuvée 2011 jest lekkie jak mgiełka
- wino Cuvée 2011 z Winnicy Wieczorków jest świeże i z nerwem
- Wino czerwone, wytrawne, skomponowane z mieszanki lokalnego szczepu
- Wino długie
- Wino dobrze zbalansowane
- Wino dobrze zbalansowane
- wino Dominio do Bibei B 2008 wydało się osiłkiem
- Wino energiczne
- wino ganacha proste jak jego etykieta
- wino głębokie w smaku
- wino gorzkawe w końcówce
- Wino intensywne i długie, o przyjemnym posmaku brzoskwini i cytrusów na mineralnym tle.
- wino jest bardzo głębokie w smaku
- wino jest dość krągłe w ustach
- wino jest dość lekkie
- wino jest eleganckie
- wino jest eleganckie
- Wino jest eleganckie
- wino jest idealnie lekkie
- Wino jest jednak nad wyraz proste i krótkie.
- wino jest łatwe
- wino jest mocnej budowy
- wino jest mocno cytrusowe
- wino jest niezbyt spójne
- wino jest proste
- Wino jest rasowe
- wino jest treściwe
- wino Johanniter 2011, które wydało mi się tak chłodne
- wino Johanniter 2011 wydało mi się niemal hipnotyczne
- wino Johanniter 2011 wydało mi się rasowe
- wino krągłe
- wino krótko starzeje się w beczce
- wino kruche
- wino kwasowe, zadziornie goryczkowe
- wino La Versant Viognier jest bardzo eleganckie
- wino Le Bel Olivier 2012, które jest dla odmiany pełne ostentacji
- wino lekkie
- wino lekkie
- wino lekuchne
- wino lepkie i dżemowe jest Martinez Master’s Reserve Port
- wino Little Beauty – tak mówi o sobie – pochodzi z Waihopai Valley i na każdym kroku podkreśla swoje pochodzenie.
- wino łagodne i wytrawne
- wino łagodniej taniczne
- wino łagodnie kwasowe
- wino łatwe
- wino łatwiejsze w interpretacji
- wino ma ciało osiłka na sterydach: niby duży, niby silny, ale i groteskowy.
- Wino ma delikatne posmaki kwiatowe i owocowe
- wino ma gładkość najlepszej jakości jedwabiu
- wino ma harmonijny smak
- wino ma jedwabisty smak
- wino ma krągły smak
- wino Malleolus 2009 przemówiło jednak wkrótce samo za siebie
- wino Malleolus de Sanchomartin 2009 było dla mnie bezapelacyjnym królem wieczoru
- wino Malleolus de Valderramiro 2009 dźwiga
- wino ma mocny charakter, ale i dużą łagodność w sobie
- wino ma niezbędną dawkę mineralności
- wino ma niski dość alkohol
- wino ma pełny smak
- Wino MaremmAlta to także krynica sangiovese.
- wino ma wysoką kwasowość
- winom brak charakteru
- winom brak pazura
- wino Merlot 2007 jest pluszowe
- wino Merlot 2011 jest słabe
- wino Merlot Rose 2011 łasi się jak kotek-merlotek
- wino męczyło cieniem mdłej słodyczy
- wino miażdży wszelki PR
- wino młode
- wino mocno kwasowe
- wino mocno kwasowe
- wino nabrałoby charakteru
- wino nadal zachowuje długi finisz
- wino nadal zachowuje swoją miękkość
- wino nadal zachowuje swoją strukturę
- wino nie chowało swojego prawdziwego ja
- wino nieco płaskie
- wino nieco suche w końcówce
- wino nie ma głębi smaku
- wino nie ma osobowości
- wino nie ma takiej potoczystości
- wino nienachalne
- Wino nie należy może do eleganckich
- wino nie narzuca się
- wino nie uduszone beczką
- wino nie wybija się
- wino nie zabija kwasowością
- Wino nosa raczej nie ma.
- wino obfite
- wino odarte ze słodyczy
- wino o delikatnych aromatach brzoskwini i gruszki
- wino o długim finiszu
- Wino o długim zakończeniu
- wino o długim zakończeniu
- wino o dobrej strukturze
- wino o dobrej strukturze
- wino o doskonałej równowadze
- Wino o dość niskiej kwasowości
- wino o gęstym garbniku
- wino o gładkim garbniku
- wino o gładkim garbniku
- wino o gruszkowym zakończeniu
- Wino o jasno-słomkowej sukni
- wino o jedwabistej fakturze
- Wino o koncentracji sapera
- wino o kredowej fakturze
- wino o kredowej końcówce
- Wino o kremowej strukturze
- wino o lekko złocistej barwie
- wino o matowej końcówce
- wino o miękkim garbniku
- Wino o mocnej strukturze
- wino o naprawdę mocnym smaku
- wino o niespotykanej długości
- wino o niespotykanej głębi
- wino o pełnej równowadze
- wino-osiłek
- Wino o sukni
- wino o świetnej strukturze
- wino otwiera się
- wino o wysokiej kwasowości
- wino o wysokim faktorze pijalności
- wino o zaznaczonej, przyjemnej kwasowości
- wino pełniejsze
- wino pieści garbnikiem
- wino pokazało suchość smaku
- wino pokazujące moc
- wino pokazuje świeży i dżemowy czarny owoc
- wino połyskliwe
- wino poskładane
- wino Prestige 2006: okrzepłe
- wino Prestige 2006 wielowarstwowe
- wino Prestige 2009 jest dużo bardziej mięsiste, potężniejsze
- wino proste jak drut
- wino przecina podniebienie brzytwą kwasu i mineralności
- wino przestaje być poważne
- wino przezroczyste
- wino przyjemnie goryczkowe w końcówce
- wino raczej łagodne niż z mocnym charakterem
- wino raczej szczupłe
- wino Rkatiteli 2011 okazuje się szczupłe, giętkie, o rzeźbie maratończyka.
- wino Rose 2011 usta dobija niewielką dawką słodyczy.
- wino rozkochało mnie w sobie
- wino satynowe
- wino skrojone pod powszechny gust
- wino smakuje powściągliwie
- wino smakuje wielowymiarowo
- wino smakuje żywo
- wino soczyste o gładkim, jedwabistym garbniku
- wino solidnie owocowe
- wino sprawia wrażenie miękkiego
- wino sprawia wrażenie przykurzonego
- wino sprawia wrażenie smutnego
- wino stare
- wino stołowe z charakterem
- wino swoim grubo ciosanym, rustykalnym garbnikiem świetnie wpisywało się w kontekst pełen ciszy i upiorów przeszłości
- wino Sylvaner grałoby pierwsze skrzypce
- wino Sylvaner nazywane jest mistrzem drugiego planu
- wino szczupłe, subtelnie jabłkowe i jeszcze subtelniej gruszkowe, z odrobiną niedrażniącej słodyczy
- wino śpiące
- wino średniej budowy
- wino średniej budowy
- wino średniej budowy, gibkie
- wino świeże, młode, soczyste i urocze
- wino teksturą zbliżone do muślinu
- wino to biel
- Wino to jest lekkie
- wino to koślawy, nieśmiały kuzyn
- wino to ma w sobie sporo elegancji i finezji
- wino to muzyka pop
- wino Toro koronkowe
- wino Toro - tak urocze, jak panienka na etykiecie
- wino to słodkawy przyjemniaczek
- wino to szczęście
- wino to wcielenie elegancji
- wino to zjełczała maź
- wino ukazuje w pełnej krasie swoje goryczkowe tendencje
- wino umyka, nie trwa
- wino Venere 2011 o ciele gibkim i niechudym
- wino verde staje w pąsach
- wino Vinhão to aromatyczna eksplozja
- wino Volnay Santenots 1976 miało więcej ciała
- wino Volnay Santenots 1976 miało więcej miękkości
- wino Volto 2005 stało się kompanem, milczącym rozmówcą
- wino Volto 2005 swoją aksamitną fakturą
- wino wadliwe i niesmaczne
- wino wakacyjne jest lekkie
- wino wakacyjne jest nie do końca poważne
- wino wchodzi
- wino wchodzi w obszary
- wino w płaszczu kwasu i garbnika
- Wino w swej całości dość łagodne
- Wino w swej całości dość proste
- Wino w swej potędze było nie do zniesienia.
- Wino w swym smaku dość proste
- wino w świetnej równowadze
- Wino w ustach bardzo wytrawne i gładkie.
- wino w ustach bawi owocem
- wino w ustach delikatnie mineralne, dające wrażenie lekkiej słodkości
- wino w ustach gładkie
- wino w ustach jest równie szczodrze
- wino w ustach jest wyważone
- wino w ustach łatwe
- wino w ustach soczyste i powietrzne
- wino wyjawia nam swój sekret
- wino wyraźnie kwasowe
- wino wyraźnie wytrawne i orzeźwiające
- wino wytworne
- wino zachowało gładkość
- Wino zadziorne
- wino z aksamitnym finiszem
- wino zamaskowane cukrem
- wino zbytnio lekkie
- wino z charakterem
- wino z delikatną goryczką
- wino z delikatną kwasowością
- wino z długim finiszem
- wino z garbnikiem i owocem, od którego ekspresji mógłby się uczyć Leonardo Di Caprio
- wino z gatunku ekspansywnych
- Wino zielone
- wino z mineralnym rysem
- wino z mocnym charakterem
- wino z nutami kwiatowymi
- wino z nutami owocowymi
- wino z nutami śmietany, ananasu i caramelu
- wino z nutą słodyczy
- wino z nutką wytrawnych cytrusów
- wino z odcieniem cytrusów
- wino zostało skutecznie stłumione posmakiem beczki
- wino z pazurem
- wino z przyjemną strukturą
- wino z silną osobowością
- wino z uściskiem garbnika
- wino z wadami, które ma osobowość
- wino z wyrazistą nutą słodyczy
- wino żywe
- wino żywe i odświeżające w ustach
- win przyjaznych
- win - rasowych dogów i buldogów
- win szorstkich
- win wyciszonych
- w końcówce wina
- władczy uścisk wanilii, garbnika i owocu w śmietanie zostawił mnie podduszoną, bez tchu, bez myśli i to wszystko nie było przyjemne
- W nosie całkiem zgrabne wino
- w obszarze wina
- w orkiestrze tej grają po równo wina encruzado, bical i malvasia fina
- W pierwszym akordzie grają słodowość, słodycz
- W pierwszym akordzie smaku
- W pierwszym akordzie smaku brzmi pełnia smaku
- W pierwszym akordzie smaku gra trio – słodowość, pełnia, kakao
- w piwie Rocknrolla zależało mi na podkreśleniu cytrusów
- W pojedynku wersji lanych wygrało piwo Dyniamit.
- w randze wina stołowego
- wręcz oleiste piwo
- w samku bardzo delikatny chmiel
- w samku bardzo mocna słodowość i karmelowość
- w samku jest pewna słodowość, ale przykryta totalną słodyczą
- w smaku akcenty słodowe
- W smaku bardzo owocowe o bogatym i długim finiszu
- w smaku brzmi karmel
- w smaku dawka słodowości
- w smaku delikatna słodowość
- w smaku delikatne goździki
- w smaku delikatny banan
- w smaku goryczka, która następnie łamana jest słodyczą
- w smaku grają nuty ziemiste
- w smaku grają średnia pełnia i słodowość
- w smaku kontynuowany jest wątek wędzony
- w smaku lekka likierowość
- w smaku lekka słodowość
- w smaku lekkie estry
- w smaku lekki karmel
- w smaku majaczy słodowość
- W smaku najpierw gra imbir i cynamon
- w smaku niska słodowość
- w smaku nuty czekolady
- w smaku nuty mlecznej czekolady
- w smaku nuty razowca
- w smaku pierwsza gra zdecydowanie słodowość.
- W smaku piwo jest dzikie
- W smaku piwo jest ukierunkowane na goryczkę
- w smaku pojawiają się czerwone owoce
- w smaku pojawiają się karmel, czekolada
- W smaku pojawiają się nuty czekolady
- w smaku pojawiają się wiśnie
- W smaku pojawia się coś ziemistego
- W smaku pojawia się czekolada, kawa, espresso, paloność, owoce tropikalne i wanilia
- w smaku pojawia się słodycz
- w smaku porcja słodowości
- W smaku pozostaje trochę pyliste uczucie.
- W smaku przyjemne taniny współgrają z owocami czarnej porzeczki i wiśni
- w smaku słodycz tej zaprawki przykryła ocet
- w smaku spora dawka żywic
- w smaku tona czekolady w każdej postaci
- w smaku wchodzą estry owocowe
- w smaku wchodzi goryczka
- W smaku wina dużo owocu z mocnymi brzoskwiniowymi akcentami
- w smaku wino było raczej wytrawne, choć nieatakujące kwasowością
- W smaku wino pełne
- W smaku wino rześkie
- W smaku wino świeże i bardzo delikatne.
- W smaku wino żywe
- w smaku wychodzą suszone owoce
- W smaku wychodzi diacetyl
- w smaku zaczynają grać nuty
- w smaku zbyt wysoka słodycz
- w smaku z wyraźnie zaznaczoną goryczką
- wspomniana słodowość pojawia się w pełnym spektrum – karmel, miód, paloność, kawa, wanilia
- w stronę wytrawną
- wstrzemięźliwego owocu
- w suchym uścisku smaku
- W swojej podwyższonej kwasowości dość ekstremalne
- Wszyscy się śmieją, ale każdy myślami błądzi w kieliszku wina, napięty, gotowy na wstrząsy wtórne.
- Wszystko uwalane w pisakowym, grubym garbniku
- Wszystko uwalane w pisakowym garbniku
- W tle jest bardzo delikatny kwasek
- W tle kwasowość
- W tle majaczy co prawda słodycz
- W tle przewijają się estry owocowe.
- W tle smaku majaczą estry
- w tle smaku słodowość
- W tle wina wyczuwalny jest też zapach zielonych gruszek
- w tle zapachu alkohol
- W tle zapachu bardzo delikatne żywice
- W tle zapachu dojrzałe owoce róży
- W tle zapachu skórka mandarynki i sporo owocowych estrów
- w tle zapachu wychodzi bardzo, ale to bardzo delikatny diacetyl
- W tle zapachu zbożowość, pomarańcze, słodowość
- W ustach krągłe wino
- W ustach lekka i trwała pienistość
- W ustach materia wina potężna
- w ustach natomiast wino cieliste, z odrobiną egzotycznego owocu
- W ustach nieco puste
- W ustach smakuje dość dobrze, miękko
- W ustach wino bogate
- W ustach wino długie
- W ustach wino gładkie
- W ustach wino gładkie
- W ustach wino jakieś rozsypane, nadmiernie kwasowe
- w ustach wino jest czyste, jabłkowo-cytrynowe
- W ustach wino jest płaskie i wodniste
- w ustach wino jest potężne
- W ustach wino jest treściwe
- W ustach wino nieco rozmyte
- w ustach wino okazuje się bardzo lekkie
- W ustach wino okazuje się gibkie.
- w ustach wino okazuje się słodkawe i niezbyt czyste
- W ustach wino o wątłym owocu
- w ustach wino rozmyte
- W ustach wino rozpada się na kawałki
- W ustach wino świeże, złożone
- W ustach wino świeże z dotykiem cytrusów
- W ustach wino tęgie
- W ustach wino wydało mi się już mało owocowe, drewniane i dość płaskie
- W ustach zaatakowało przyjemnie świeżym czarnym owocem
- W ustach zrównoważone, lekko kremowe
- w winie jest równowaga
- w winie niby jest cień owocu, niby jakaś tanina, ale wszystko blade
- wybitnie suchy garbnik
- wychodzą kwiatowe estry
- wychodzą wtedy również posmaki drewna
- Wychodzi alkohol
- wychodzi coraz więcej alkoholu
- wychodzi trochę zbyt dużo nut drożdżowych
- wyczuwalna słodowa podbudowa
- wydłużając w zamian czas pobytu w starym drzewie (gdyż to przynosi winu złożoność, twierdzą u Girardina)
- wygładzony nero od Gigliotto
- wyjątkowo silny octan etylu
- Wymęczony smak owocu
- wypicia czarnego złota
- wyraziste wino cabernet sauvignon z 2008
- wyraźna cytrusowa kwasowość
- wyraźna słodowość
- Wyraźna słodycz smaku
- wyraźną goryczką
- wyraźnej chmielowej goryczce
- wyraźnej goryczce
- wyraźnie zaznaczona są mango i marakuja
- Wyraźny alkohol, no i oczywiście posmak Coli
- wysoka kwasowość
- wysoka pełnia smaku
- wysoką kwasowością
- wysokiej goryczce
- Wysokie wysycenie smaku piwa
- Wyśrubowana kwasowość
- wytrawnej, mocarnej czerwieni wina
- wytrawnym charakterem smaku
- wytrawnym finiszem smakowym
- wyższa kwasowość
- Wyższa od średniej pełnia smaku
- wyższą niż się spodziewałem goryczką
- wyższej zawartości alkoholu
- w zapachu lekki karmel
- wzbogacone niuansem smakowym
- w żelaznym uścisku smaku
- yerba bardziej wyrazista jeśli chodzi o cierpkość i gorycz
- yerba lekko cierpka i ziołowa
- yerba nie jest mocna
- zacna kawa pięknie pracuje na języku
- zaczyna grać pełnia smaku piwa
- zaczyna grać słodycz
- zaczynają grać cytrusy
- zaczynają grać estry owocowe
- zaczynają grać nuty gałki muszkatołowej
- zaczynają też grać akcenty chmielowe
- za duża słodycz
- zalanie yerby mocne w smaku
- za miękkie jak na moją wizję syrah
- Zapach, poezja po prostu.
- Zapach: Niestety nad całym profilem dominuje potężny aldehyd octowy – zielone jabłko, farba emulsyjna
- Zapach: wyczuwalne są cytrusy, mandarynki, mango, podszyte żywicą
- zapach chmieli podbudowanych karmelem
- Zapach jest czereśniowo-wiśniowyz porządnym, lecz wyważonym, dodatkiem cynamonu i gorzkiej czekolady.
- zapach to dobrobyt dwóch owoców tropikalnych: mango i marakui
- zapach to kawa z grubą pianką
- Zaraz potem pojawiają się mango, żywice, cytrusy, trawa cytrynowa i zielona herbata.
- zarysowana jest przede wszystkim kwasowość
- zawiesistym bukietem wina
- zaznaczoną, ale nie nadmierną goryczką
- zaznaczoną goryczką
- zaznaczonej goryczce
- zbalansować piwo
- zbalansowaną goryczkę
- zbalansowane i przemyślane piwo
- zbalansowane piwo
- zbalansowania smaku piwa
- zbalansowany smak
- zbyt młody rocznik wina
- Zdecydowanie w tym piwie jest magia.
- z dobrze ukrytym alkoholem
- zerowej goryczce
- zestawienie właśnie tego brownie z Porto Quinta Do Vale Meao jest najlepszym duetem wieczoru
- Zgrabne wino
- zielone wino
- zieloność wina
- zieloność wina została przykryta porządną dawką cukru
- zielonych nut smakowych
- ziemiste wino pinot
- z lekką nutą goryczki
- złożone piwo
- złożone wino
- złożone wino cava
- złożonym bukietem smakowym
- z mocną goryczkową kontrą
- z mocniejszym aromatem chmielowym
- znacznie silniejsze są aromaty porto
- z prostej degustacji win portugalskich czyni wędrówkę tak ciekawą i ekscytującą, że można zapomnieć o tym, że wciąż siedzi się przy drewnianym stoliku w tej przytulnej knajpce.
- z przyjemną goryczką w końcówce
- z rocznika wina cieplejszego
- zrównoważoną kwasowością wina
- zrównoważoną kwasowością wina
- zrównoważone wino
- zrównoważone wino
- zrównoważone wino
- Z tyłu smaku spory cukier resztkowy, któremu brak przeciwwagi
- Z tym pasztetem wino stanowiło kompozycję doskonałą.
- zwiewne wino Toro
- z winem jest jak z miłością
- Z winem nie umiem nikogo zeswatać.
- żywa kwasowość
- żywe białe wino
- żywej kwasowości
- żywej wciąż kwasowości
- żywe wino Rose 2012
- żywice są motywem przewodnim tego piwa
- żywiczną stronę mocy

1 z 1
TEMAT: [napój] piwo Green Flash Black IPA
RAMA ŹRÓDŁOWA: WZROK
ELEMENT RAMY: zmiana stanu obiektu percepcji
RAMA DOCELOWA: SMAK
ELEMENT RAMY: typ smaku
(...) słodowość i lekka paloność. Całość wzbogacają owocowe estry. Profil wybitnie czysty. Smak: Na początku grają średnia pełnia i słodowość. Zaraz potem pojawiają się żywice, cytrusy , lekka kawa. Finisz goryczkowy, ale nie męczący. Ciekawostką jest herbaciany charakter. Sądząc z przekazów i mitów do czegoś takiego należy (...)